Tvättstuga

På gården, vid Täppgränd 20, finns en rymlig och välutrustad tvättstuga. Tvättstugan innehåller fyra vanliga tvättmaskiner, en maskin för grovtvätt, tre torkskåp, två torktumlare, en mangel och fyra korgar på hjul. Tvättstugan renoverades 2006 och försågs då med nya tvättmaskiner, tumlare och ett nytt torkskåp. De två blå torkskåpen är helt nya.

Tvättpassen är tre timmar långa: kl 07-10, 10-13, 13-16, 16-19 och 19-22. (På natten är tvättstugan stängd, av hänsyn till de som bor närmast.) Efter ditt pass har du tillgång till torktumlare och torkskåp ytterligare en timme, utom om du bokar det sista passet.

Du kan antingen boka två maskiner för normaltvätt (N) eller maskinen för grovtvätt (G), eller både och. Om ingen annan har bokat de två återstående maskinerna för normaltvätt kan du även boka dem, men först en halvtimme efter det att passet börjar. Om du har bokat ett pass men inte har börjat tvätta en halvtimme in på passet kan någon annan boka tiden. Tänk på att många vill tvätta – avboka om du av någon anledning inte kan använda det pass du har bokat.

Styrelsen har satt upp en lista med energispartips mm i tvättstugan. Vi som bor på gården betalar ju tillsammans för både el, maskiner och städning, och vi hoppas att dessa konkreta tips ska hjälpa oss att minska kostnaden för el, städning och underhåll av maskinerna.

Vi vill särskilt påminna om att mattor bara tvättas i den stora maskinen och att mattor med halkskydd av t ex gummi på undersidan inte går att tvätta i våra maskiner. Gummimaterialet faller sönder och fastnar i maskinen så att den går sönder.

Om det är fel på någon av maskinerna eller om du upptäcker något annat problem i tvättstugan, ring kontaktpersonen här nedanför så fort som möjligt.

Har du frågor eller synpunkter om tvättstugan – skicka ett mejl till info@plommongarden.se.

Ansvarig i styrelsen
Fastighetsgruppen